9 de set. 2011

PEP SALSETES


Com elaborar conserves amb en Pep Salsetes i passar una bona estona

El Mòdul d’horticultura i jardineria del programa Treball als Barris juntament amb altres tècnics de l’OPE i del programa Con-eix, vam tenir classe teòrica i pràctica de com elaborar conserves de l’hort amb el cuiner Josep Sabaté, més conegut per en “Pep Salsetes” a l’aula de cuina del Casal Cívic Frederica Montseny.

Tot cuinant ens va explicar des de la clàssica conserva de tomàquet fins a com elaborar conserves no tant utilitzades com l’arrop, un sistema molt antic i que ell animava a recuperar. En Pep ens va preparar un arrop amb fruita i verdura: peres, préssecs, figues, meló, carbassa de sopa i albergínia i després les va ficar amb suc de raïm . Ens va sorprendre la barreja però quan la vam tastar ens va agradar molt. També ens va explicar trucs casolans per conservar mongetes tendres i préssec en almívar.

Ens va donar molta informació d’una manera molt amena i divertida. Tant Pep com nosaltres ens vam entusiasmar tant que si el Casal no hagués hagut de tancar encara hi seríem

2 comentaris:

chus ha dit...

Ens agrada molt llegir què feu, com apreneu, etc, però en aquest cas un "potet" d'alguna d'aquestes meravelles que us van ensenyar a fer estaria molt bé per fer-nos a la idea de tot plegat!!!

Endavant, feu molt bona feina!

chus ha dit...

Ara sí que he pogut comprovar que apreneu molt i molt:Que bo el préssec confitat.

Compartiu el vostre coneixement!!!