3 de nov. 2010

PLANES BONES (LA GUIXA)


Avui hem anat a veure una de les explotacions agràries més importants de la comarca. Tot i no ser ecològica, també ens ha semblat interessant des del punt de vista empresarial, però realment hem trobat algunes diferències amb els horts que havíem anat a veure fins ara.

Per començar, sembren molta varietat en gran quantitat, normal si tenim en compte que a part d’anar a mercats com el de Vic, també té botigues pròpies i a més també ven a grans majoristes com per exempla Mercabarna.

Com tothom, també ténen algunes plagues, que les combaten amb trampes de feromones i intenten fer servir el mínim de pesticides. Això últim ens va agradar molt, ja que encara que és agricultura convencional, la seva tendència és tenir un punt de vista més “verd”.

Dues coses curioses que ens van cridar l’atenció van ser, primer, que fa enfilar els cogombres amb els tomàquets i segona, ens va explicar que les escaroles que han estat tocades pel fred ténen més bon gust. No creieu que això ho hauríem de promocionar? Perquè aquí a casa nostra, amb la boira, tots ho estem una mica, de tocats pel fred.