24 de nov. 2011

MAS BELLPUIG


Tots van anar de visita al mas Bellpuig a Taradell. En Gerard te una finca de 60 ha en la qual n’hi han 28 ha cultivables, 2 ha son d’ horta per venta directe. La resta les cultiva amb cereals.
Te horta, cereals i vaques. Tanca tots els cicles. Fa rotacions dintre de la finca amb l’horta i els cereals.
La producció d’ horta la ven en una parada del mercat de Vic dels dissabtes i la botiga que obre dos dies de la setmana al mas Bellpuig. També forma part de la xarxeta, son 20 usuaris, fan 4 reunions anuals per planificar els cultius. Intercanvien hortalisses per la venta, així mouen el producte, també compren fruita en conjunt.
La seva filosofia es la sostenibilitat per al medi, a més volen canvis en el model social agroecològic . Aquesta filosofia la comparteixen els usuaris de la xarxeta.
Ens va ensenyar el forn de pa amb una capacitat de 30 pans. La farina la compra però intenta buscar varietats antigues panificables per poder tancar el cicle.
Les vaques pasturaven per les muntanyes del voltant, s’ alimenten de pastura directa o pinso ecològic. Els vedells mengen ordi
Tots ens vam quedar amb la boca oberta quan ens va dir que primer plantava i després mirava el llunari a veure si ho havia fet be.