3 de febr. 2011

RESTAURACIÓ DE LA VEGETACIÓ DEL MEANDRE DEL GELABERT



Desde medi ambient ens han encarregat el repoblament d’arbres de ribera al meandre del Gelabert. Ja que hi ha hagut una actuació de retirada per tala, dels arbres no autòctons de la zona, en aquest cas la Robinia pseudoacacia.
Hem plantat Verns, til·lers i Salzes a primera linea. A segona i tercera hem plantat Roures, Avellaners Freixes, Oms, Aurons negres i Aurons blancs. Hem trobat molts tipus de sòl, desde humus on els forats per els arbres es feien sense esforç, fins a pedres, pedres i més pedres on l’esforç per fer el forat ens deixava esgotats; deixant de banda tota mena d’escombreries. En una de les zones a on vam plantar vam trobar una terra tota extranya de color blanc. En aquella zona quasibé no hi havien arbres. Un vilatà ens va explicar que quan el Gelabert era un abocador, aquella zona era una bassa química. Així que el temps ens dirà si els arbres que hi hem plantat sobreviuran.
Han sigut molts dies en els quals hem passat calor, fred i fins i tot ens ha plogut. Així que al final hem plantat 700 arbres, per nosaltres tot un record guiness.


Aquí teniu un enllaç a la notícia de la actuació al Gelabert.

http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/25239/manlleu/restaura/vegetacio/ribera/meandre/gelabert