21 de març 2010

FESTA DE L'ARBRE

El Mòdul d'horticultura ecològica i jardineria va participar en la plantada de 60 arbres i arbusts a l'Arborètum de Manlleu.



Aquest acte l'ha organitzat Temps x Temps en el marc dels actes del Dia de la Dona i aprofitant la Setmana Ambiental.



La segona trobada de participants del programa d’intercanvi de serveis entre les persones “Temps x Temps” va ser un èxit: unes 150 persones van participar en la plantada d’arbres que es va fer diumenge passat a l’Arborètum, i que es va celebrar en el context dels actes del Dia de la Dona i aprofitant la Setmana Ambiental de Manlleu.

Temps x Temps es va posar en marxa amb l’objectiu de crear vincles de solidaritat i amistat entre les persones, alhora que reben o donen un servei.

El Mòdul de Serveis personalitzats a la comunitat i el Mòdul d’Horticultura i jardineria del Pla de millora del barri de l’Erm han participat en la preparació i l’organització de l’acte.



Els alumnes-treballadors del mòdul d’horticultura vam ajudar a plantar 60 plantes entre arbres i arbusts a tothom que va venir.

Durant la setmana els havíem anat a buscar a diferents vivers: Bioriza, Vivers Moner i Cooperativa Corma. On es va aprofitar per a fer visita formativa de les instal·lacions i les plantes.



Abans que arribés tothom ja teníem els forats fets. La gent va començar a arribar pels volts de les 11:00. Tots estavem preparats i amb la lliçó ben apresa. Després dels actes protocolaris: xerrada de l’Alcalde, manifest de Mares Món i l’explicació del nostre monitor presentant el Mòdul d’Horticultura.

Cada hortelà amb la lliçó ben apresa, va agafar una espècie i amb un grup de gent els anava explicant a on s’havíen de plantar, com trasplantar-la, com plantar-la, explicar el nom de la planta, que és molt important regar després de plantar-la...

Es van plantar aquestes espècies:

1 Castanyer (Castanea Sativa)
2 Cirerer d'arboç (Arbutus Unedo)
10 Gòdua (Sarothamnus Scoparius)
10 Erica Arborea)
2 Grèvol (Ilex Aquifolium)
1 Gatsaula (Salix Caprea)
20 Boga (Typha Latifolia)
3 Boix (Buxus Sempervivens)
4 Avellaner (Corylus Avellana)
1 Roure de fulla petita (Quercus Faginia)



Un cop plantats i regats van passar a formar part d’aquest indret de Manlleu, el nostre petit homenatge a la Mare Terra, que per cert també és dona.





Les persones interessades a participar al Temps x Temps de Manlleu es poden adreçar els dijous de 16 a 20 hores a l’Escola d’Adults de Manlleu, o poden trucar al 93 850 65 00. També es pot con­­sul­­tar el blog de Temps x Temps: http://tempsxtemps.blogspot.com/

1 comentari:

Manel ha dit...

I roures de fulla gran?